با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
ارزیابی فعالیت ضدقارچی و ضدباکتریایی ‏اسانس‌های کاکوتی کوهی، آویشن باغی و ‏رزماری علیه برخی از پاتوژن‌های قارچی ‏و باکتریایی آبزیان

فریدون حسنی؛ طاهره عبیاوی؛ علی طاهری میرقائد؛ رحیم پیغان؛ مجتبی علیشاهی

دوره 11، شماره 3 ، اسفند 1401، ، صفحه 55-66

https://doi.org/10.30473/eab.2023.62409.1863

چکیده
  استفاده گسترده و طولانی‌مدت از ترکیبات شیمیایی باعث می‌شود میکروارگانیسم­ها با مواد ضدمیکروبی که علیه آن‌ها به­کار برده می‌شود، توانایی سازگاری پیداکرده و از تأثیر داروها کاسته و در مقابل میکروب‌ها مقاوم شوند. اسانس‌های گیاهی به‌عنوان ترکیبات ضد‌میکروبی و ضدقارچی در شاخه‌های داروشناسی، میکروب‌شناسی و پزشکی موردمطالعه ...  بیشتر

بررسی مولکولی و بیوشیمیایی نقش ‏استرپتوکوکوس اینیایی در تلفات باس ‏دریایی آسیایی پرورشی (‏Lates calcarifer‏) ‏در قفسهای پرورشی خلیج فارس

فریدون حسنی؛ رحیم پیغان؛ مجتبی علیشاهی؛ مسعود قربانپور؛ مینا آهنگرزاده

دوره 9، شماره 3 ، بهمن 1399، ، صفحه 19-27

https://doi.org/10.30473/eab.2020.49886.1757

چکیده
  استرپتوکوکوس اینیایی باکتری گرم مثبتی است که باعث عفونت‌های تهاجمی همراه با سپتی‌سمی و مننژیت شدید و تلفات اقتصادی بالا در ماهیان آب شیرین و دریایی می‌شود. استرپتوکوکوزیس یکی از مهمترین بیماری‌های عفونی در ماهی باس دریایی آسیایی می‌باشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی نقش این باکتری در تلفات ماهیان باس دریایی در قفس‌های پرورشی سواحل ...  بیشتر